Zvládnete spočítat správný počet zasněžených stromů do 45 vteřin?

Zvládnete spočítat správný počet zasněžených stromů do 45 vteřin? Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V těchto teplých dnech je potřeba se pravidelně ochlazovat. S fyzickým ochlazením vám nejspíš nepomůžeme, ale pocitově to zvládneme. Čeká vás další matematický IQ test.

Dnes pro vás máme další z oblíbených matematických IQ testů. Vaším úkolem bude vypočítat správný výsledek matematické operace. Nezapomeňte, že každý strom má svoje číslo, a pouze budete-li znát všechna, dokážete spočítat správný výsledek. Pro někoho je to naprosto jednoduchý úkol, ale někoho může pěkně potrápit. Obzvlášť když je na čas. Jen málokdo to totiž zvládne za 45 vteřin. Na konci článku najdete řešení, abyste si mohli ověřit, zda jste opravdu přišli na správné číslo.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Povedlo se? Pokud se vám podařilo vypočítat výsledek poslední matematické operace, pak si zasloužíte gratulaci! A jestli jste to stihli do 45 vteřin, jste opravdový machři. Pokud nad správným řešením stále tápete, nesmutněte. Není to žádná hanba. Tyto úkoly vyžadují hodně cviku a přemýšlení. Důležité je, že jste se o to pokusili. Příště se vám může zadařit lépe. Stačí jen pravidelný trénink.

Níže se můžete podívat na správný výsledek.

Správný výsledek

Součet stromů se rovná číslu 75.
Součet stromů se rovná číslu 75 | Zdroj: Shutterstock

Pokud se vám dnešní úkol líbil, nezapomeňte se o něj podělit s kamarády či kolegy. Podobné matematické IQ testy mají pozitivní vliv na váš mozek. Proto je důležité tyto hádanky zkoušet pravidelně. Uvidíte, jak se vám vaše paměť a pozornost zlepší. Pamatujte, že na našem webu najdete mnoho dalších zajímavých kvízů a testů nebo třeba hledání rozdílů.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text