Osvěžte svoji pozornost díky tomuto lehkému IQ testu

Osvěžte svoji pozornost díky tomuto lehkému IQ testu Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Čtenáře dnes čeká úkol, který si vyžádá pozornost, logiku a trpělivost. Bude muset pečlivě prozkoumat všechna čísla a správně je rozebrat, aby odhalila skryté číslo, které se schovává v této zapeklité hádance.

Matematické IQ testy jsou (ne)náročnou aktivitou, která prověřuje vaše orientační, pozorovací a také matematické schopnosti. Na vyřešení takovýchto úkolů nepotřebujete znát kvadratické rovnice a další náročné matematické operace. Stačí vám k tomu pouze základy ze školy. Musíte si pořádně prohlédnout celý obrázek a následně zjistit, jakým způsobem jsou mezi sebou objekty propojeny. Jakmile to zjistíte, skryté číslo máte nadosah. Nenechte se ale zmást.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Povedlo se vám zjistit výsledek? Pokud ano, gratulujeme vám! Matematické IQ testy jsou skvělým tréninkem pro váš mozek, ale může se stát, že jsou někdy náročnější, než bychom si mysleli. Proto, pokud jste nepřišli na správné řešení, nezoufejte. Každý pokus je důležitý a každý z nich vás posouvá vpřed. Pravidelným tréninkem svoje schopnosti zlepšujete.

Na obrázku níže si můžete zkontrolovat váš výsledek.

Správný výsledek

Správný výsledek je číslo 101.
Správný výsledek je číslo 101 | Zdroj: Shutterstock

Jestli se vám dnešní úkol líbil, podělte se o něj i s vašimi blízkými. Podobné úkoly trénují paměť, soustředění a přinášejí další výhody. Proto je důležité tyto aktivity nezanedbávat a pravidelně mozek procvičovat. S tím vám můžeme pomoci i my. Na našich stránkách totiž najdete spoustu dalších IQ testů, her a logických hádanek.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text