Potrénujte svoje IQ a odhalte skryté číslo

Potrénujte svoje IQ a odhalte skryté číslo Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V tomto článku se zaměříme na zajímavý matematický IQ test, který prověří vaše logické a matematické schopnosti. Připravte se na zapeklitou výzvu, která vám poskytne skvělou možnost procvičit mozek.

Před sebou uvidíte obrázek s několika matematickými operacemi využívající nejen čísla, ale i určité druhy ovoce. Vaším úkolem bude přijít na výsledek rovnice, kterÝ není znám. Ačkoliv se to může zdát na první pohled těžké, nemusíte mít obavy. Ve skutečnosti jde o jednoduchý princip, na který určitě přijdete. A kdyby se přesto nedařilo, na konci článku najdete správný výsledek. Ale nechte si to až jako poslední možnost.

Odhalte skryté číslo

Najdi skryté číslo.
Odhalte skryté číslo | Zdroj: Shutterstock

Tak jak jste si dnes vedli? Podařilo se vám přijít na skryté číslo? Pokud ano, srdečně vám gratulujeme! Pokud se vám však nedařilo, nezoufejte. Na úšpěsné splnění takového úkolu potřebujete skvělou koncentraci. Někdy jsme zkrátka unavení a mozek neslouží tak, jak by měl. Uvidíte, že to příště bude lepší. Nicméně takovéto úkoly jsou výbornou příležitostí pro rozvoj vašich logických schopností a pozornosti. Proto to nevzdávejte a pokračujte v procvičování.

Níže si můžete zkontrolovat správný výsledek.

Správný výsledek

Číslo skryté za otazníkem je 480.
Číslo skryté za otazníkem je 480 | Zdroj: Shutterstock

Podělte se o tento matematický IQ test s vašimi přáteli a rodinou. Podobné úkoly mají pozitivní vliv na podporu kognitivních funkcí a mohou přispět k oddálení stárnutí mozku. Při řešení těchto kvízů posilujete paměť, soustředění a rozvíjíte své mentální dovednosti. Proto nezapomeňte navštívit náš web, kde najdete další zajímavé kvízy a IQ testy.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text