Zapojte své mozkové závity a odhalte další číslo v pořadí

Zapojte své mozkové závity a odhalte další číslo v pořadí Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Někomu stačí vidět sousloví „matematický IQ test“ a ihned dává ruce pryč. V tomto případě se ale bát nemusíte. V dnešním článku využijete pouze základní matematické znalosti.

Před sebou uvidíte řadu čísel, která mají mezi sebou určitou spojitost. Tu musíte rozklíčovat, a přijít tak na číslo, které skrývá otazník. Nebojte se, že byste se museli dlouho trápit. Stačí se chvíli zadívat, vyzkoušet pár kombinací a uvidíte, že brzy odhalíte, v čem je „zakopaný pes“. Pokud by na vás byl dnešní úkol příliš těžký, můžete se na konci článku podívat na správný výsledek. Neprve ale seberte odvahu a zkuste si to sami.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Zkusili jste přijít na to, v čem se skrývá tajemství tohoto IQ testu? Pokud ano, a přišli jste tak na skryté číslo, zasloužíte si gratulaci! Je vidět, že jste věděli jak na to. Jestli jste ale na řešení nepřišli, nemusíte se tím trápit. Někdy se zkrátka nepoštěstí. Může za tím být spousta vnitřních a vnějších vlivů. Neztrácejte naději a zkuste si to za čas znovu.

Nyní si můžete zkontrolovat správné řešení.

Správný výsledek

Správný výsledek je 3125.
Správný výsledek je 3125 | Zdroj: Shutterstock

A jak jsme na to přišli? Jednoduše:

2 = (5 * 5) 25

3 = (5 * 25) 125

4 = (5 * 125) 625 a nakonec 5 = (5 * 625) 3 125

Pokud se vám dnešní úkol líbil, nezapomeňte se o něj podělit s vašimi blízkými. Sdílení takových úkolů mezi přáteli a rodinou podporuje nejen jejich kognitivní funkce, ale také přináší zábavu a příležitost ke trávení společného času. Podobné kvízy jsou skvělým prostředkem pro rozvoj vašich schopností, a proto je zkuste zařadit do vašeho každodenního života. A jestli vás tento stýl tréninku paměti baví, porozhlédněte se po našem webu. Najdete zde nespočet dalších IQ kvízů a hádanek.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text