Rychlý IQ test, který je vhodný i pro úplné začátečníky

Rychlý IQ test, který je vhodný i pro úplné začátečníky Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Dnešnímu článku se nemusí vyhýbat ani začátečníci. Jedná se o velice jednoduchý test, který budete mít do minuty vyřešený. Pochopíte souvislost a další úkoly zvládnete s naprostým klidem.

Před vámi se nachází obrázek s ovocem a čísly. Vaším úkolem je analyzovat všechny prvky a najít mezi nimi souvislost. Následně musíte vypočítat poslední početní operaci, a odhalit tak skryté číslo. Ačkoli to může na první pohled vypadat složitě, nemusíte mít obavy. Stačí se chvíli zadívat a řešení vám naskočí samo. Zadívejte se ale opravdu pořádně, protože někdy stačí malá chybička, a celý výsledek bude špatně. Nebojte se zkoušet různé kombinace, každý malý krok vás přibližuje k rozluštění této hádanky. Pokud jste připraveni, můžete začít.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Zadařilo se? Pokud jste ještě nenašli skryté číslo, nezoufejte. Každý někdy nemá svůj den. Uvidíte, že když to zkusíte příště, hravě si s tím poradíte. Podobné výzvy jsou skvělou příležitostí k procvičování mozku s tím jej udržovat v kondici. No a pokud jste přišli na skryté číslo, srdečně vám gratulujeme! Nebylo to nic těžkého, ale každý úkol vyžaduje určitou míru soustředění. Vy jste si s tím poradili na jedničku.

Teď se můžete podívat na správný výsledek.

Správný výsledek

Správný výsledek je číslo 12.
Správný výsledek je číslo 12 | Zdroj: Shutterstock

Dnešní výzva totiž byla pouze pro ty nejostřejší oči. Na první pohled si totiž málokdo všimne, že ve finální ovocné kombinaci jsou ananasy 2.

Jestli se vám dnešní úkol líbil, sdílejte jej se svými přáteli a rodinou. Takové kvízy mají pozitivní vliv na náš mozek a zábavnou formou posilují naše kognitivní funkce. Proto si nezapomeňte projít i naše stránky. Najdete zde spoustu dalších IQ testů, hádanek nebo třeba hledání rozdílů.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text