A zase to ovoce: Většina lidí zvládne přijít na správný výsledek do 45 vteřin

A zase to ovoce: Většina lidí zvládne přijít na správný výsledek do 45 vteřin Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Tyhle IQ testy, ve kterých je zapotřebí zjistit skryté číslo, mohou mít mnoho podob. Nejčastější a nejoblíbenější je počítání ovoce. To může být v jednoduché či těžké formě. Dnes vám přinášíme tu jednodušší.

Zkuste se ponořit do detailů a pečlivě prozkoumejte všechny objekty na obrázku. Každé číslo má své místo a význam v celém obrázku. Hledejte souvislost, která by vám mohla pomoci odhalit skryté číslo. Tento úkol je sice na časový limit, ale pokud to nestihnete, nic se samozřejmě neděje. Důležité je přijít na správný výsledek. Pokud byste neuspěli, najdete na konci článku obrázek se správným výsledkem. Nechte si to ale až jako poslední možnost. Můžete si nastavit časomíru a směle se pusťte do řešení.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo, skryté za otazníkem.
Odhalte číslo, skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Povedlo se vám přijít na výsledek? Pokud ano, zasloužíte si gratulaci! A jestli jste to stihli v limitu, pak smekáme klobouk. Jste opravdoví profíci. Ve finále je ale jedno, jestli to stihnete do 50 vteřin nebo do dvou minut. Důležité je to nevzdát. Pokud jste i přesto nepřišli na správný výsledek, nesmutněte. Každý někdy nemá svůj den. Uvidíte, že příště si s tím hravě poradíte.

Níže se můžete podívat na správný výsledek.

Správný výsledek

Výsledek ovocné rovnice je 15.
Výsledek ovocné rovnice je 15 | Zdroj: Shutterstock

Jestli se vám dnešní úkol líbil, podělte se o něj s vašimi blízkými. Ověřte si, jestli i oni dokáží přijít na správné řešení. Trénovat mozek je velice důležité. Podporujeme tím naše kognitivní funkce. Zároveň jde o skvělou prevenci před některými duševními nemocemi. Samozřejmě tyto testy nejsou pro každého, proto se podívejte na náš web. Najdete tam spoustu jiných úkolů, které vás budou bavit.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text