V těchto znameních se rodí ti nejúžasnější tatínci

V těchto znameních se rodí ti nejúžasnější tatínci Foto: Halfpoint / Shutterstock
Publikováno:
4 min

Jaký typ táty je ten nejúžasnější? Ten, který se za svého potomka vždy postaví, nebo ten, který ho neustále rozmazluje? Ať je váš názor jakýkoli, existují typy otců, kteří jsou svým okolím vnímáni jako naprosto perfektní. Můžete se podobným statusem pochlubit i vy?

Člověk patří mezi věčně nespokojené tvory, a proto již odmala máme tendenci si myslet, že tatínek našich kamarádů je mnohem úžasnější než ten náš. Někteří z nás si to ale nikdy nemysleli. Je to tím, že táta přesně věděl, co na nás platí. A pokud patříte do jednoho z těchto znamení zvěrokruhu, máte potřebný instinkt, abyste to věděli také. Jste jedním z nejúžasnějších tatínků?

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Vaší hlavní výhodou je, že se dokážete za své děti postavit, protože je plně milujete. Jsou vaše všechno a vy chcete, aby se měly dobře. Nesnesete pomyšlení, že by se vaše dítě trápilo. Také jednáte spravedlivě a učíte své děti, že nic v životě není zdarma a že musejí tvrdě pracovat, aby to v životě někam dotáhly. Zároveň ale nejste krutý typ rodiče – vysvětlujete jim to úměrně jejich věku. Nemáte problém investovat do jejich zájmů nemalou finanční částku. Máte radost, že dělají to, co je baví nejvíce. Jakmile se dostanou do puberty, probíráte s nimi jejich zájmy a snažíte se přijít na to, jak by je jejich koníčky mohly uživit.

Nemáte problém investovat do zájmů svých dětí
Nemáte problém investovat do zájmů svých dětí | Zdroj: goodluz/ Shutterstock

Panna (23. srpna – 22. září)

Uvažujete až příliš logicky, což je u výchovy dětí dobré. Rád si se svými dětmi povídáte a ptáte se jich na jejich osobní názor již od útlého věku. Zároveň vyděláváte tolik, abyste si mohl dovolit je rozmazlovat. Znáte však zdravou hranici. Udržujete pořádek a učíte své potomky, aby si po sobě vždy všechno uklidili. Někdo to může považovat za příliš důsledné, ale více lidí vás obdivuje, jak se ve svém volném čase zvládáte postarat o děti, a ještě po nich uklízet. Máte svůj tajný recept, a to chladnou hlavu a smysl pro uspořádanost každodenních činností.

Lev (23. července – 22. srpna)

Jediná věc, která na vás ostatní může štvát je, že se svými dětmi chlubíte všude, kam se hnete. Jste na ně opravdu pyšný a dokážete se o ně postarat za všech okolností. Navíc vás ony samy milují, poněvadž jim vždy vymyslíte vhodnou zábavu. Nevadí vám stát se dočasným vychovatelem, práce s dětmi vás baví a vymýšlení zábavy pro vás není nic těžkého, kreativitu na to máte dostatečně velkou. Jste hrdý tatínek a jste pyšný i na svůj způsob výchovy.

Rak (22. června – 22. července)

Záleží vám na celé vaší rodině, děti nevyjímaje. Udělal byste všechno, abyste je mohl potěšit. Vždy se za ně dokážete postavit, a navíc jim v mezích splníte všechno, co si kdy přály, nebo vymyslíte kompromis a vysvětlíte jim, že jejich vytouženou cestou to prostě nepůjde. Jste úžasný tatínek, kterého si přeje nejedno dítě, a vaše děti jsou skutečně ty nejšťastnější. Neustále se staráte o jejich zábavu, včetně hraní deskových her. Pokud chtějí něco, na co vám zbyly peníze, koupíte jim všechny vymoženosti, jen aby byly šťastné.

Štír (24. října – 21. listopadu)

Vaší nejsilnější stránkou v oblasti otcovství je, že vaše děti se s vámi nikdy nudit nebudou. Vymýšlíte pro ně zábavu nebo povinnosti, jen abyste je udržel zaměstnané. Také vy musíte soustavně něco dělat, abyste byl šťastný, a domníváte se, že vaše děti pochopí, že neexistuje pouze zábava, ale také starosti. Tímto způsobem je připravujete na skutečný život. Nikdy jim nenalháváte, že svět bude růžový, ale učíte je správnému postoji k životu. Patří vám velký respekt.