Jak hodně jste vnímaví k ostatním lidem, podle data narození

Jak hodně jste vnímaví k ostatním lidem, podle data narození Foto: sarayut_sy / Shutterstock
Publikováno:
4 min

Má-li někdo potíže a trápí se, jste obvykle první, kdo to zjistí, nebo nedokážete vycítit, jak se druzí cítí? Právě na to se dnes zaměříme. Také v tomto ohledu nám má astrologie co říci. Najděte své znamení a zjistěte, jak si vedete.

Ne každý má schopnost vcítit se do druhých. Neměli bychom si vyčítat, pokud naše znamení není obvykle schopno být vnímavé k ostatním – můžeme být výjimka. Jde spíše o zajímavost, jak jednotlivá znamení zvěrokruhu umí být vnímavá k ostatním lidem.

Beran (21. března – 19. dubna)

Chcete-li být k lidem vnímaví, musíte pečlivě studovat a naučit se to. Máte velký problém se vcítit do jiných lidí. Často reagujete zcela neadekvátně a naštvete spoustu lidí, protože prosazujete zcela odlišný názor, než jaký by se u vás očekával.

Býk (20. dubna – 20. května)

Jste vnímaví k ostatním a spolehliví. Někdy předstíráte, že vás bolest ostatních lidí nezajímá, ale uvnitř je vám jich skutečně líto. Pokud se k vám někdo zachoval špatně, udržíte si k němu odtažitý přístup, ale to neznamená, že k němu nejste vnímaví.

Blíženci (21. května – 21. června)

V menšině případů dokážete vnímat bolest ostatních, přestože většinou zjistíte, jak se daná osoba opravdu cítí. Nejednáte emocionálně. Není vám líto, když se trápí osoba, kterou neznáte. U svých přátel se chováte úplně jinak, vnímavěji, a také přehnaně reagujete na své vlastní problémy.

Rak (22. června – 22. července)

Jste nejvnímavější ze všech znamení. Může za to vaše mateřská (či otcovská) láska ke všem, kteří jsou vám blízcí. Přesně víte, jak se ostatní cítí a že je něco momentálně trápí. Chcete, aby všichni ostatní na tomto světě byli šťastní.

Lev (23. července – 22. srpna)

K těm, kteří jsou pro vás důležití, jste velmi vnímaví a komunikujete s nimi o jejich problémech. Pokud někoho nemáte rádi nebo trápí-li se někdo neznámý, předstíráte, že nejste vnímaví k ostatním lidem, ale jejich vnitřní bolest vás hodně trápí.

Panna (23. srpna – 22. září)

Čím více se snažíte ostatní přesvědčit, že vaše mysl je vyrovnaná a vždy víte, jak se máte zachovat, tím více trpíte, pokud někoho vidíte se trápit. Jste hodně vnímaví vůči ostatním lidem, neradi vidíte, že je někdo nešťastný, a snažíte se změnit jeho situaci svou pomocí.

Váhy (23. září – 23. října)

Vaše motto by mohlo být: Když máš radost ty, mám radost i já, když trpíš ty, trpím i já. Jste velmi vnímaví k ostatním lidem a neradi vidíte, když se někomu nedaří. Představujete si, jak zklamaný tento člověk musí být, a většinou to zkazí dobrou náladu i vám.

Štír (24. října – 21. listopadu)

To, že se k lidem občas chováte hrubě, ještě neznamená, že nejste vnímaví. Většinou to jste vy, kdo jako první zjistí, komu co chybí. Jste vnímavější než většina ostatních lidí a snažíte se lidem pomoci, pokud víte, že vaši pomoc potřebují.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Nepřemýšlíte o problémech druhých z emocionální stránky. Občas máte radost z toho, jak se ostatní trápí, zejména pokud danou osobu nemáte příliš v oblibě. Vedete bezstarostný život a problémy ostatních řešíte s častými vtípky na osobu daného člověka s úmyslem ho rozesmát.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Máte velký problém být vnímaví. Navíc vaše reakce jsou často mrazivé, problémy ostatních lidí vás opravdu příliš nezajímají. Myslíte si, že ten problém mají oni a měli by si ho sami vyřešit, aniž by je ostatní zahrnovali sladkými a utěšujícími slovy.

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Jste vnímaví k ostatním, jen to neprojevujete. Nemyslíte si, že je dobrý nápad svěřit se celému světu, jak moc vás zajímá, jak se cítí ostatní lidé, a to obzvláště v případě, že dobře víte, že jste zcela bezradní. Chcete pomáhat ostatním, ale pokud nemůžete, postavíte si kolem sebe nepropustnou zeď.

Ryby (19. února – 20. března)

Vždy víte, komu co chybí. Jste hodně vnímaví a snažíte se ostatním lidem pomáhat. Nedělá vám problém přiznat, že víte, jak se ostatní cítí, a že vy se cítíte úplně stejně. Také ukazujete své slabosti, aby ostatní věděli, že to není nic špatného.