IQ test pro odvážné: Dokážete přijít na výsledek do 60 vteřin?

IQ test pro odvážné: Dokážete přijít na výsledek do 60 vteřin? Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Vstupte do světa matematických IQ testů a přijměte dnešní výzvu. Ta otestuje nejen vaše logické schopnosti, ale i to, co si pamatujete z hodin matematiky na škole.

Před vámi je zapeklitý úkol, který vyžaduje rychlé uvažování, ale i základní znalosti. Prohlédněte si všechna čísla a zkuste je logicky rozebrat. Musíte přijít na výsledek rovnice, který skrývá otazník. Pamatujte si, že každé číslo má své místo a význam v celém kontextu. Nebylo by na tom nic tak těžkého, kdyby tento test nebyl na čas. A to právě je. Pokud zvládnete přijít na správný výsledek do jedné minuty, budete patřit mezi opravdové profíky. Zkuste se tedy „hecnout“ a jděte na věc.

Odhalte skryté číslo

Odhalte skryté číslo do jedné minuty.
Odhalte skryté číslo do jedné minut. | Zdroj: Shutterstock

Tak a teď s pravdou ven. Podařilo se vám tuto hádanku vyřešit? Nebyla snadná a vyžadovala jistou úroveň matematických dovedností. Pokud jste přišli na skryté číslo, srdečně vám blahopřejeme! Je to skvělý výkon a důkaz vašeho talentu. A co časový limit? Pokud jste splnili i tuhle podmínku, jste opravdoví machři. Stihnout tyto IQ testy do jedné minuty... to je opravdu úžasný výkon. Pokud se vám však nedařilo, nezoufejte. Berte to jako příležitost k pravidelnému procvičování.

Níže si můžete zkontrolovat, zda jste přišli na stejný výsledek jako my.

Správný výsledek

Správný výsledek ovocného příkladu je 25,5.
Správný výsledek ovocného příkladu je 25,5 | Zdroj: Shutterstock

Nechte i své blízké vyzkoušet si tuhle skvělou hádanku. Podobné úkoly mají pozitivní vliv na rozvoj kognitivních funkcí a pomáhají oddalovat stárnutí mozku. Nezapomeňte navštívit i naše webové stránky, kde najdete další zajímavé kvízy a IQ testy.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text