Matematická výzva pro ty nejostřejší oči

Matematická výzva pro ty nejostřejší oči Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

Vyzkoušejte si své matematické schopnosti a pokuste se odhalit skryté číslo na obrázku. Tento úkol vám poskytne možnost procvičit si své schopnosti a potrénovat vaše kognitivní funkce.

Abyste uspěli v tomto testu, budete muset pečlivě prozkoumat všechna čísla a logicky je analyzovat. Každý druh ovoce má totiž svoje číslo. Musíte přijít na všechny, abyste zvládli vypočítat finální příklad. Dejte si ale pozor na detaily. Někdy vás mohou zmást oči. Proto si celý obrázek prohlédněte opravdu důkladně. Více už vám napovídat nebudeme. Pokud jste připraveni, můžete se do toho rovnou pustit.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo, které skrývá otazník.
Odhalte číslo, které skrývá otazník | Zdroj: Shutterstock

Povedlo se vám vyřešit tento matematický IQ test? Pokud ano, patří vám velká gratulace! Je vidět, že jste se nenechali zmást a celý obrázek jste si bedlivě prohlédli. Váš výsledek si můžete zkontrolovat o pár řádků níže. Takže pokud zjistíte, že jste se nedopočítali správného výsledku, nezoufejte. Zkuste se na to podívat znovu a třeba se vám podaří pochopit, v čem je „zakopaný pes“. Nejhorší, co můžete udělat, je vzdát to.

Teď se podívejte na správný výsledek.

Správný výsledek

Správný výsledek ovocné rovnice je 65.
Správný výsledek ovocné rovnice je 65 | Zdroj: Shutterstock

Jestli se vám tento IQ test líbil, podělte se o něj i s vašimi kamarády a rodinou. Procvičování IQ testů a podobných úkolů posiluje paměť a soustředění. To je důležité pro náš mozek do budoucna. Navštivte také naše webové stránky a vyzkoušejte další zajímavé kvízy, které vás zabaví.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text