Matematický IQ test na rozehřátí - vhodný i pro začátečníky

Matematický IQ test na rozehřátí - vhodný i pro začátečníky Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

IQ testy mohou mít spoustu podob. Musíte hledat stejné tvary, správná čísla nebo třeba různé kombinace. Dnes vás ale čeká jednodušší test, který je, díky své nízké náročnosti, vhodný i pro začátečníky.

Před vámi je úkol, který vyžaduje pozornost a logické myšlení. Krom toho také základní matematické znalosti. Vaším úkolem bude rozklíčovat, jaký druh ovoce má jaké číslo, a na základě toho spočítat výslednou kombinaci. Na první pohled se to může zdát trochu složité, ale nemusíte mít obavy. V celém úkolu se skrývá velice jednoduchý systém, na který po chvilce určitě přijdete. Všechny informace, které potřebujete k vyřešení dnešní výzvy najdete přímo v obrázku. Držíme vám pěsti.

Odhalte skryté číslo

Odhalte skryté číslo.
Odhalte skryté číslo | Zdroj: Shutterstock

Povedlo se vám vyřešit dnešní výzvu? Nebylo to tak složité, co myslíte? Pokud jste přišli na správný postup, a odhalili tak číslo, které skrývá otazník, gratulujeme vám! Buďto jste již ostřílenými hráči, nebo jste to dnes zkusili poprvé, a nemusíte se tak bát pokračovat v dalších aktivitách. Pokud se vám dnes nedařilo, neztrácejte naději a vraťte se sem později. Uvidíte, že až si hlava trochu odpočine, najednou vám všechno půjde lépe.

Níže si můžete zkontrolovat váš výsledek.

Správný výsledek

Výsledek ovocné kombinace je 80.
Výsledek ovocné kombinace je 80 | Zdroj: Shutterstock

Pokud se vám dnešní hádanka líbila, podělte se o ni se svými přáteli a rodinou. Podobné úkoly mají vynikající vliv na podporu kognitivních funkcí a oddalují stárnutí mozku. Trénink paměti je prospěšný pro každého. Zkuste tedy zapojit i své děti a třeba v nich odhalíte skrytý talent. Nezapomeňte, že na našem webu najdete spoustu podobných IQ testů nebo třeba hledání rozdílů. 

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text