Rozšiřte své matematické hranice: Odhalte skryté číslo v tomto IQ testu

Rozšiřte své matematické hranice: Odhalte skryté číslo v tomto IQ testu Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V tomto článku se zaměříme na vzrušující matematický IQ test z obrázku, který vyžaduje vaši plnou pozornost a ostřílené matematické dovednosti. Úkol spočívá v odhalení skrytého čísla pomocí pečlivého rozboru a logického myšlení.

K vyřešení dnešní výzvy vám stačí pouze obrázek, který uvidíte před sebou. Veškeré informace, které potřebujete, dokážete vyčíst z něj. Vaším úkolem bude odhalit skryté číslo prostřednictvím správného rozboru a logického řešení. Důležité je, podívat se na věc z různých úhlů pohledu a zkusit několik možných řešení. Vyřazovací metodou se jistě brzy dostanete k výsledku. Pokud byste si přeci jen nevěděli rady, na konci článku najdete správný výsledek. Zkuste ale nejprve potrápit své mozkové závity.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo, které skrývá otazník.
Odhalte číslo, které skrývá otazník | Zdroj: Shutterstock

Podařilo se vám vyřešit tuto zapeklitou hádanku? Test nebyl zrovna jednoduchý, a tak není důvod ke zklamání, pokud jste nepřišli na skryté číslo. I naše hlava si potřebuje občas odpočinout, protože je za celý den přehlcená různými vnějšími vjemy. Budete-li chtít, můžete se vrátit za nějaký čas a zkusit si tuto výzvu znovu. Jestliže jste však našli správné řešení, gratulujeme! Skvěle jste si poradili s tímto nelehkým úkolem.

Teď už se můžete podívat na správný výsledek.

Správný výsledek

Za otazníkem se skrývá číslo 90.
Za otazníkem se skrývá číslo 90 | Zdroj: Shutterstock

Jak jsme na to přišli? Jednoduše:

2 = (2 + 2 + 2) 6

3 = (3+ 3 + 3 + 3) 12

4 = (4 + 4 + 4 + 4 + 4) 20 ...a tak dále.

Pokud se vám dnešní IQ test líbil, sdílejte jej mezi svými přáteli. Trénink paměti je důležitý nejen pro seniory, ale pro všechny, kteří chtějí udržovat svůj mozek v dobré kondici. Nezapomeňte tedy navštívit náš web, kde najdete nespočet dalších úkolů a logických hádanek.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text