Jednodušeji už to nejde – vyzkoušejte si IQ test, který zvládne opravdu každý nebo ne?

Jednodušeji už to nejde – vyzkoušejte si IQ test, který zvládne opravdu každý nebo ne? Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V tomto článku se zaměříme na matematický IQ test z obrázku, který je opravdu velice jednoduchý. Vaším úkolem je přijít na skryté číslo, které skrývá jablko. I když se nejedná o nic těžkého, úkol vyžaduje dobrou pozornost.

Před vámi je výzva, která vás pobaví a zároveň otestuje vaše matematické schopnosti. Pozorně si prohlédněte celý obrázek, logicky jej rozklíčujte a dosaďte správné číslo na místo otazníku. Na konci článku najdete řešení, kde si můžete váš výsledek ověřit. Věříme ale, že se dopočítáte stejného čísla jako my. Tato výzva je vhodná i pro úplné začátečníky. Proto na nic nečekejte a zkuste si ji hned.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Podařilo se vám vyřešit tuto hádanku? Nenapadá nás žádná jiná odpověď, než že ano. Proto si zasloužíte velkou gratulaci. Dnešní úkol byl opravdu jednoduchý. Na podobném principu je ale založeno spousta dalších úkolů. Většinou už se jedná o těžší úlohy, takže pokud si troufáte, nebojte se zkusit i další IQ testy. Pravidelným procvičováním totiž udržujete vaše kogitivní funkce v rovnováze.

Níže si prohlédněte správný výsledek. Věříme, že jste přišli na stejné čislo jako my.

Správný výsledek

Jablko skrývá číslo 6.
Jablko skrývá číslo 6 | Zdroj: Shutterstock

Pochlubte se se svým výsledkem přátelům a rodině. Vyzkoušejte, jestli si i oni poradí s tímto primitivním IQ testem. Doporučujeme vám prozkoumat naše stránky, protože zde najdete spoustu dalších hádanek, hledání rozdílů či kvízy o přírodě. Je jedno, jakou formu tréninku si vyberete, důležité je udržovat mozek v dobrém stavu.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text