Matematický IQ test, který vás přiměje přemýšlet

Matematický IQ test, který vás přiměje přemýšlet Foto: Shutterstock
Publikováno:
2 min

V tomto článku se zaměříme na zábavný matematický IQ test, ve kterém otestujete svoje logické myšlení a oprášíte matematické znalosti. Věříme, že si s dnešním úkolem hravě poradíte.

Vaším úkolem bude odhalit číslo, které skrývá otazník. Může se zdát, že úkol je matoucí, ale pokud se zaměříte na detaily a logické souvislosti, jste na dobré cestě ke správnému řešení. Vše, co k vyřešení potřebujete, máte přímo v obrázku. Nic jiného nepotřebujete. Soustřeďte se proto na obrázek jako celek a uvidíte, že po pár desítkách vteřin se vám začne logická souvislost ukazovat přímo před očima. Nevěříte? Zkuste si to.

Odhalte skryté číslo

Odhalte číslo skryté za otazníkem.
Odhalte číslo skryté za otazníkem | Zdroj: Shutterstock

Myslíte si, že jste vyřešili tuto zapeklitou hádanku? Pokud ano, blahopřejeme vám! Je vidět, že se v podobných výzvách vyznáte. Pokud jste na správný výsledek nepřišli, nezoufejte. Není to nic, za co by jste se měli stydět. Ne každý dokáže vyřešit tento druh testu na první pokus. Uvidíte, že příště už to bude o dost lepší.

Níže si můžete zkontrolovat váš výsledek.

Správný výsledek

Za otazníkem se skrývalo číslo 126.
Za otazníkem se skrývalo číslo 126 | Zdroj: Shutterstock

Sdílejte tento matematický IQ test se svými přáteli a rodinou. Podobné úkoly mají vynikající vliv na podporu kognitivních funkcí a oddalují stárnutí mozku. Řešení matematických hádanek posiluje paměť, soustředění a rozvíjí vaše myšlení. Na našem webu najdete spoustu dalších logických úkolů, které je potřeba vyřešit.

Nezdá se vám náš výsledek správný? Napište nám na [email protected].

Zdroj článku:
Autorský text