S těmito lidmi klid mít nebudete. Znamení, která mají radost, když příbuzným dělají naschvály

S těmito lidmi klid mít nebudete. Znamení, která mají radost, když příbuzným dělají naschvály Foto: pathdoc/ Shutterstock
Publikováno:
3 min

Dělat někomu naschvály je dětinské. Přesto se zdá, že určití příbuzní z toho nikdy nevyrostou. Mají nevýslovnou radost, když mohou ostatním lidem dělat naschvály. A to mohou sami o sobě prohlašovat, že nesnášejí dětinské chování. Ve kterých znameních se tito lidé rodí většinou?

Obecně platí, že naschvály máme rádi pouze tehdy, když je někomu děláme. V tomto článku zmíněná znamení jsou toho přímým důkazem. Pokud jim něco uděláte vy, urazí se, ale sami vám připravují nepříjemná překvapení vždy, když se potkáte. Jako terč vyhledávají především sourozence či bratrance a sestřenice. Co od těchto příbuzných můžete čekat?

Štír (24. října – 21. listopadu)

Na tohoto příbuzného si dejte pozor snad největší. Kdykoli dostane sebemenší příležitost, využije ji. Štír rozhodně není špatný člověk, ale je populární tím, že si krátí dlouhou chvíli škádlením jiných lidí a hlavně blízkých, které on sám považuje za zcela neškodné. Vaše nervy nemusejí neustálý tlak z jeho strany vydržet. Navíc se zdá, že čím více jste z jeho činů vystresovaní, tím větší naschvály vám začíná dělat. Baví se vašimi reakcemi a vymýšlí stále originálnější způsoby, jak vás vytočit. Je to tím, že Štír je skvělý ve vymýšlení pomst. Přestože jste mu nic špatného neudělali, nepřestane využívat svou inteligenci proti vám až do konce života.

Panna (23. srpna – 22. září)

Dalším až příliš inteligentním člověkem, který vám svou inteligencí podrásá nervy, je Panna. Ta nevyniká touhou po pomstě, nýbrž přehnanou kritikou. A naschvály, které vám udělá, vám mají krutým způsobem naznačit, že něco děláte špatně – alespoň podle Panny. Pokud není po jejím, pocítíte její hněv, chytře ventilovaný. A pokud uděláte všechno, co jí na očích vidíte, výsledek bude stejný, protože jí se nebude líbit něco jiného. Ve výsledku se jejích naschválů nikdy nezbavíte.

Panny vynikají svou kritikou
Panny vynikají přehnanou kritikou | Zdroj: pathdoc / Shutterstock

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Až příliš odlišný na to, aby vás nechal na pokoji, Vodnář rád zkoumá osobnost druhých, včetně reakcí na různé podněty. Ani vy se jeho experimentům nevyhnete. Neustále vás bude štvát svými naschvály, které dělá mimo jiné i proto, aby se odlišil od zbytku vaší rodiny. Navíc (k vaší smůle) postrádá soucitnost, spíše používá logiku na vše ve svém životě. To je pro vás další minus. Rád sleduje lidi, kterým se zrovna nedaří, a pokud jste úspěšnější než on, jeho naschvály vás budou doprovázet po zbytek života.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Je zajímavé, že právě člověk, který ctí všechna pravidla více než kdokoli jiný, by vám dělal naschvály, kdykoli se mu zamane. Ani Kozoroh totiž není neinteligentní, ba naopak. Udělá vám naschvál vždy, když si je stoprocentně jistý, že jeho čin žádné pravidlo nezakazuje. Jeho poměrně silná stránka, kterou budete proklínat, je jeho schopnost zorganizovat věci. Vždy ví, co a kdy má udělat, aby vás to co nejvíce namíchlo. Na tohoto příbuzného si dejte opravdu velký pozor.