Větší útrata než výdělek jen kvůli pocitu bohatství – tato znamení v tomto vynikají

Větší útrata než výdělek jen kvůli pocitu bohatství – tato znamení v tomto vynikají Foto: Dean Drobot / Shutterstock
Publikováno:
3 min

Skromnost znamená utrácet pouze za to, co nutně potřebujeme k životu, a nekupovat si další zbytečnosti. Máte-li se skromností problém, můžete se rychle dostat do problémů. Máte k nadměrnému utrácení vlohy?

Znamení, o nichž dnes budeme mluvit, se vyznačují nadměrným utrácením. A to ne proto, že by všechny ty koupené věci byly zapotřebí. Ne, je to proto, aby je okolí vnímalo jako boháče, či alespoň jako někoho, kdo na tom není tak špatně. Jsou i pro vás peníze tolik důležité, že kvůli nim vlastně chudnete? Následující znamení mají s marnotratností velké problémy.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Jste velmi společenští a stýkáte se s nejrůznějšími lidmi. Někteří lidé vás v životě odmítli jen proto, že jste nebyli tak finančně zabezpečení jako oni. Z tohoto důvodu chcete mít pocit, že jste bohatší než většina lidí. Ale nešetříte, naopak utrácíte peníze ve velkém a vybíráte si to nejdražší, aby se za vámi ostatní lidé ohlíželi.

Váhy (23. září – 23. října)

Máte velký problém, a to je vaše nerozhodnost a touha po rovnováze. Jakmile rovnováhu nevidíte ve své peněžence, máte tendenci začít utrácet, abyste utratili přibližně stejně jako člověk před vámi. To není úplně ideální a spíše si ublížíte, než prospějete. Máte rádi elegantní draze vypadající oblečení a utrácíte téměř výhradně za tyto položky. Hlavně úplně neznáte hodnotu peněz, pokud něco chcete, koupíte si to.

Máte rádi eleganci
Máte rádi eleganci a neznáte hodnotu peněz | Zdroj: Alex Volot/ Shutterstock

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Proč jste se ocitli na tomto seznamu, když myslíte na budoucnost a šetříte, kde se dá? Protože pokud si najdete přítele, který vydělává mnohem více než vy a utrácí za hlouposti, vy musíte udělat to samé, protože se od vás očekává, že se o sebe dokážete postarat. Skrytě závidíte člověku s lepší finanční situací, než jakou máte vy. Utrácením se snažíte zamaskovat, že nemáte tolik peněz, a také si chcete připadat bohatší.

Blíženci (21. května – 21. června)

Znáte ten pocit, když vám přijde výplata a vy slibujete, že tentokrát nebudete utrácet, ale poté minete první obchod, vrátíte se k němu a utratíte v něm skoro všechny peníze? Nejspíše ano. Nedodržujete sliby, které dáváte sami sobě. Říkáte si, že až přijde příští výplata, budete ji držet, protože nyní se vám vedlo hůře. Jakmile máte peníze k dispozici, utrácíte je ve velkém, abyste celému světu dokázali, že nejste chudí.

Lev (23. července – 22. srpna)

Králem nejen zvířat, ale i utrácení ve velkém je Lev – v případě zvěrokruhu vy. Podobně jako v případě Kozoroha, i vy se snažíte celému okolí dokázat, že vyděláváte nejvíce ze všech. Jste-li chudí, jste nešťastní. A pokud jste nešťastní, utrácíte ve velkém. Kupujete si drahé věci, přestože víte, že za pár dní budete svého rozhodnutí hodně litovat. Na druhou stranu si myslíte, že jste se narodili, abyste se bavili.