Přílišná sebepéče. Tato znamení zůstanou doma, dokud nevypadají báječně, a až poté vyrazí ven

Přílišná sebepéče. Tato znamení zůstanou doma, dokud nevypadají báječně, a až poté vyrazí ven Foto: JLco Julia Amaral / Shutterstock
Publikováno:
3 min

Nikdy nevyrazíte ven, dokud vám na hlavě odstává jediný vlas? Nejspíše patříte k těm lidem, kteří o svůj vzhled pečlivě pečují a domnívají se, že vzhled vypovídá o charakteru osoby. V závislosti na znamení zvěrokruhu, v němž jste se narodili, k tomuto myšlení můžete mít sklony.

Některým lidem je úplně jedno, jak vypadají. Jiní mají dlouhý rituál příprav, češou se a jinak zkrášlují. Až poté vyrazí ven, ovšem tam se také neustále přesvědčují, že stále vypadají báječně. Poznáváte se? Potom nejspíše patříte do jednoho z těchto šesti znamení zvěrokruhu.

Býk (20. dubna – 20. května)

Velmi vám záleží na vašem zevnějšku, a to kvůli lidem ve vašem okolí. Vaše noční můra je zaspat. Pokud náhodou zaspíte a čeká vás veledůležitá schůzka, raději na ni dorazíte pozdě, než abyste vyšli bez upravení. Lidé vás chválí, jak úžasně vždy vypadáte, a vy si svou reputaci nechcete pokazit. Venku se vždy ujišťujete, že vypadáte stále dobře, a při sebemenším závanu větru se díváte do odrazu, zda váš účes stále drží.

Lev (23. července – 22. srpna)

Jakožto hvězda večírků si prakticky ani nemůžete dovolit nevypadat báječně. Jímá vás hrůza, kdyby vás někdo zahlédl neupravené. Neustále si kupujete nové oblečení, aby všichni viděli, jak se o sebe dokážete postarat, a stejně tak kontrolujete svůj vzhled, kdykoli k tomu dostanete příležitost. Vzhled podle vás vypovídá o člověku hodně, proto se nechcete nechat zahanbit.

Váš vzhled je pro Vás velmi důležitý, neustále si nakupujete nové oblečení
Váš vzhled je pro vás velmi důležitý, neustále si nakupujete nové oblečení | Zdroj: Cvetkova Elina / Shutterstock

Štír (24. října – 21. listopadu)

Nic pro vás není důležitější než váš vzhled. A to z jednoduchého důvodu. Rádi ostatní kritizujete za to, jak nevhodně se oblékli nebo jak nepřiměřeně štíhlí či nepřiměřeně obézní jsou. A nejraději se o tom zmiňujete přátelům, kteří kráčejí vedle vás. Kdyby vás náhodou vaše oběť zaslechla, nemůžete dopustit, aby na vás také našla nějakou vadu. Proto o sebe pečujete až příliš přehnaně, jakmile se chystáte ven.

Blíženci (21. května – 21. června)

Za každou cenu se chcete vetřít do přízně ostatních lidí. Proto nevyjdete z domu, aniž by vaše vizáž prošla řádnou úpravou. Myslíte si, že všichni vás budou soudit podle vzhledu, a snažíte se být mezi ostatními ten nejbáječněji vypadající člověk. Již mnohokrát jste byli zklamáni, když vás někdo bral podřadně kvůli tomu, že na vás našel nedostatek. Přestože to mohl být jeden člověk z tisíce, vy jste si to vzali příliš k srdci a nyní o svůj zevnějšek přehnaně pečujete.

Ryby (19. února – 20. března)

Pro velké množství lidí jste anděl strážný – někdo, kdo při nich stojí, když je jim nejhůře. Podle toho se také snažíte vypadat. Jste velmi přátelští a zároveň si uvědomujete, že o pomoc někoho s otřesným vzhledem mnoho lidí nestojí. Svým vzhledem jste natolik posedlí, že to přeháníte. Vy jste ale spokojení. Nehledě na vaše pohlaví se vždy učešete alespoň dvakrát za sebou, než opustíte svůj domov.

Beran (21. března – 19. dubna)

Na vašem vzhledu vám hodně záleží, je pro vás vším. Nedopustíte, abyste vyšli ven a nevypadali báječně. Svým vzhledem vyjadřujete své vlastní já, definujete se jím. Přestože většina lidí tolik k vašemu vzhledu neulpívá jako vy, vy zastáváte názor, že pokud nevypadáte skvěle, nejste to vy. Po pracovní stránce navíc věříte, že jen dobře vypadající člověk bude mít úspěšnou kariéru.