Nejlepší kolegové zvěrokruhu, kteří dokážou ostatním zlepšit pracovní den

Nejlepší kolegové zvěrokruhu, kteří dokážou ostatním zlepšit pracovní den Foto: Jacob Lund / Shutterstock
Publikováno:
3 min

Ne každý den se chce lidem pracovat, a ne vždy se jim v práci daří. Myslíte si, že máte dar zlepšit ostatním v práci den? Tato znamení zvěrokruhu to určitě dokážou.

Milí kolegové, kteří jsou ochotni pomoci, jsou jistě zapotřebí. A nejde pouze o pomoc po pracovní stránce. Existují lidé, kteří se zajímají i o osobní životy svých kolegů. Možná to jste i vy. Možná ani nevíte, jak jsou vaši kolegové za vás vděční. Podívejte se, zda tuto schopnost nemáte ve svém nitru.

Panna (23. srpna – 22. září)

V zaměstnání jste velmi důslední, ale to ještě neznamená, že chcete všechny psychicky utýrat k smrti. Naopak, jste velmi nápomocní, pokud vašemu kolegovi něco nejde podle plánu nebo má problémy v osobním životě. Vzhledem k tomu, že máte schopnost se na všechno podívat z různých úhlů pohledu a jste skvělí v poskytování rad, vaši kolegové se vám rádi svěřují a cítí úlevu, jakmile se vám vyzpovídají.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Vaši kolegové mají obrovské štěstí, že vás mají. Stíháte dělat absolutně vše, v práci jste ve svém živlu. Pokud vidíte, že se někdo snaží dělat svou práci poctivě, ale nejde mu to, zakročíte a pomůžete. Nedělá vám to problém, pokud vidíte snahu. Chcete, aby finální produkt či služba byl nebo byla perfektní, a ujišťujete se, že nikomu z vašich kolegů nic nechybí. Chováte se k nim mile a tím jim zlepšujete den (a také produktivitu).

Svým kolegům jste rád nápomocen
Svým kolegům jste rád nápomocen | Zdroj: Dean Drobot / Shutterstock

Rak (22. června – 22. července)

Jste tím tmelem, který spojuje celý kolektiv. Lidé k vám chovají velkou náklonnost, protože jste příjemní v komunikaci a neustále se staráte, aby vašim spolupracovníkům nic nechybělo, včetně přítomnosti někoho, koho zrovna potřebují. Mohou se vám svěřit s čímkoli, nesoudíte je podle toho, jak se v jaké situaci zachovali. Jste vrba vašich kolegů, kteří se ve vaší přítomnosti cítí milováni.

Blíženci (21. května – 21. června)

Staráte se o zábavu a smích vašich kolegů, když se jim zrovna nedaří. Do jisté míry jste bezstarostní, jen tak něco vás nerozhodí, a v tomto způsobu myšlení podporujete i své kolegy. Říkáte jim, že pokud nejde o život, nejde o nic, čemuž snadno uvěří a jejich nálada se viditelně zlepší. Rádi si s nimi povídáte, nikdy se nestane, že byste na ně neměli náladu.

Býk (20. dubna – 20. května)

Pracujete pomalu, ale efektivně. Učíte své kolegy, že pokud budou příliš zbrklí, nedosáhnou požadovaného cíle. Tento názor jim podsouváte, ať už mají problém v práci, v partnerském životě či kterékoli jiné životní oblasti. Hodně je motivujete a poskytujete jim cenné rady. Díky tomu zvládají stres mnohem lépe a jsou více ochotni dotáhnout práci do konce.